Woonverzekering

Woonverzekering

Heb je een eigen woning? Dan is het verstandig om een woonverzekering af te sluiten. Een woonverzekering bestaat uit een inboedel- en een opstalverzekering. Het wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Met een woonverzekering verzeker je je woning tegen uiteenlopende risico’s, zoals brand, blikseminslag, waterschade, storm en inbraak. Er zijn veel verschillende aanbieders van woonverzekeringen. Elk met hun eigen voorwaarden en dekking. Ben je op zoek naar een woonverzekering die geschikt is voor jouw woning? Op de website van Independer kun je snel en makkelijk je woonverzekering vergelijken.

Wat valt er onder inboedel en wat onder opstal?

Een inboedel- en opstalverzekering worden vaak in één adem genoemd. Toch is er een duidelijk onderscheid tussen beide. Alles wat los in je huis staat en dus meegenomen kan worden, valt onder de inboedelverzekering. Denk hierbij aan een tv, laptop, bestek of schilderij. Je huis zelf en alles wat in je huis niet meegenomen kan worden valt onder de opstalverzekering. Bijvoorbeeld de keuken, gelijmde houten vloer, zonnepanelen of de tuinschutting. Vaak kiezen mensen voor een combinatie van beide verzekeringen. Vooral bij een koopwoning is dit aan te raden. Heb je een huurwoning? Dan regelt de verhuurder de opstalverzekering. Een inboedelverzekering vergelijken en afsluiten is in dat geval voldoende.

Aanvullingen op je woonverzekering

Met een woonverzekering ben je gewoon goed verzekerd. Maar je kunt je woonverzekering ook nog uitbreiden met een aantal extra dekkingen. 

Aansprakelijkheid

Beschadig je iets van iemand anders? Met een aansprakelijkheidsverzekering is deze schade gedekt. Als je nog geen aansprakelijkheidsverzekering hebt, kan je deze direct afsluiten bij je woonverzekering. 

Glasverzekering

Heb je veel glas (ramen) in je woning? Dan kun je een glasverzekering afsluiten. Een opstalverzekering alleen vergoedt namelijk niet alle types glasschade. Ontstaat ruitschade bijvoorbeeld door storm of noodweer, dan is dat gedekt op de glasverzekering. Ook als jouw kinderen per ongeluk een bal door de ruit schoppen, ontvang je een vergoeding voor een nieuwe ruit.

Allrisk

Als je een woonverzekering afsluit, ben je voor zaken als brand, storm en diefstal gewoon goed verzekerd. Met een allrisk-dekking krijg je daarnaast ook schades vergoed die jij of je gezinsleden per ongeluk zelf hebben veroorzaakt.

Buitenshuisdekking

Met een inboedelverzekering zijn je spullen binnen in huis verzekerd. Kies je voor een buitenshuisdekking? Dan zijn je spullen ook buitenshuis verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, die je meeneemt in de trein. Maar let wel op: de dekking van zo’n verzekering is vaak beperkt, zeker voor kostbare spullen als je smartphone of laptop. Daarnaast heb je vaak een eigen risico op de buitenshuisdekking. Dit kan anders zijn dan het eigen risico wat je op de inboedelverzekering hebt. 

Woonverzekering afsluiten in 6 stappen

Een woonverzekering afsluiten via Independer is heel makkelijk. Je regelt het in de volgende 6 stappen:

  1. Voer op de website je gegevens in (postcode en huisnummer) en geef aan of je een huur- of koopwoning hebt. Heb je een huurhuis? Dan is een opstalverzekering vergelijken niet nodig.
  2. Kies uit de opties inboedelverzekering, opstalverzekering of een combinatie van beide (woonpakket).
  3. Geef aan of je aanvullende dekkingen wilt, zoals een glasverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. 
  4. Beantwoord een aantal vragen over je woning en je persoonlijke situatie (gezinssamenstelling, geboortedatum, inkomen). 
  5. Ontvang advies en maak je keuze.
  6. Vraag je woonverzekering direct aan.