Overstappen energie: zo werkt het

Overstappen energie: zo werkt het

Elk huis heeft stroom nodig. Daarvoor heb je weer een energieleverancier nodig en dan kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn namelijk rond de 40 energiebedrijven die meer dan 400 energiecontracten aanbieden. Daarin de juiste keuze voor jou vinden, kan een ingewikkelde en tijdrovende klus zijn. Met de energievergelijker van Independer kun je snel en eenvoudig de energiecontracten met elkaar vergelijken, zodat je met vertrouwen in jezelf kunt overstappen van energie.

Energie vergelijken: drie stappen

Een (nieuwe) energieleverancier kiezen is erg gemakkelijk. In de onderstaande drie stappen staat uitgelegd hoe het werkt:

  1. We stellen je een aantal vragen. Uiteraard over je huis en je energieverbruik. Weet je niet hoeveel energie je huis verbruikt? Dan maken we een schatting hiervan. Ook vragen we je of je duurzame energie belangrijk vindt en wat voor een contract je het liefst zou willen: vast, variabel, voor een jaar of juist langer. Op basis van je antwoorden zie je direct welke drie energieleveranciers het beste bij je situatie passen.
  2. Duik wat dieper in je top 3 en naar wat je belangrijk vindt. Ook kun je daarnaast je huidige energieleverancier vergelijken met de andere contracten. Daarnaast is vaak ook nuttig om reviews te lezen van de leveranciers: hoe beoordeelt de klant het bedrijf?
  3. Ben je er uit? Dan vul je je persoonlijke gegevens in met de ingangsdatum en je nieuwe energiecontract is afgesloten. De leverancier stuurt je een bevestiging als de aanvraag is gelukt, dit kan soms een paar dagen duren. Vaak wordt de opzegging van je huidige leverancier geregeld en krijg je nog twee weken bedenktijd om je aanvraag te annuleren. 

Duurzame energie: we zijn er eerlijk over

We zijn ons er steeds meer van bewust: duurzaamheid. We vinden het dan ook steeds belangrijker om gebruik te maken van groene energie. Dat vind je dan ook overal. Elke energieleverancier biedt tegenwoordig groene stroom en groen gas aan, maar dit is niet altijd echt groen. Ze verkopen het als groen, maar het is vaak gewoon grijs. Dit noemen ze ook wel ‘’vergroende stroom’’. 

Bij Independer kun je hierop je energie vergelijken. Er staat duidelijk hoe groen de energie is die de leverancier aanbiedt, zodat je zeker weet dat je echt kiest voor een groen energiecontract.